Certificaties

ISO

Mommers Schoonmaak is een ISO-gecertificeerd schoonmaakbedrijf volgens de norm ISO 9001 en norm 14001. Hiermee garanderen wij goed opgeleid personeel, optimale zorg voor de kwaliteit van het werk en de controle daarop, de hoogste aandacht voor de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden en voor een minimale belasting van het milieu.

OSB-Keurmerk

Vanaf 1 januari 2013 is het OSB-Keurmerk een feit. Het OSB-Keurmerk brengt de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven in beeld. Mommers Schoonmaak is trots dat zij als één van de eerste bedrijven in Nederland het OSB-Keurmerk heeft behaald.

Het OSB-Keurmerk helpt opdrachtgevers en de rest van Nederland, kwaliteit bij schoonmaak- en glazenwassersbedrijven te herkennen. Een schoonmaak- of glazenwassersbedrijf dat het OSB-Keurmerk draagt, wordt jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst. Hierbij wordt gelet op tal van zaken:

1. De NEN 4400-1 Norm
NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisen aan o.a. de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

2. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag
De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

3. Specifieke OSB-eisen
Aanvullend wordt gelet op specifieke punten als kwaliteitswaarborging van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO.